Biz Kimiz?

Okul Destek Derneği, farklı eğitim teknolojilerini kullanarak T.C. Millî Eğitim Bakanlığının açıkladığı müfredat ve uluslararası iyi örnekler doğrultusunda ortaokul öğrencilerinin ders konularıyla ilgili bilgi seviyelerini artırmaları, eleştirel düşünme, bilgi ve iletişim teknolojilerini eğitim amaçlı kullanma, problem çözme ve analitik düşünme becerileri kazanmalarını amaçlamaktadır.

Vizyonumuz

Dijital teknolojilerinin sunduğu fırsatları en iyi şekilde kullanıp, hızlı, şeffaf, katılımcı süreçlerle ölçeklenebilir ve ölçümlenebilir sonuçlar üreterek, gönüllülerimiz aracılığıyla ülkemizin her köşesindeki istekli (ortaokul) devlet okulu öğrencilerine kaliteli eğitime erişim imkanı vermek, mühendislik ve temel bilimlerde iyi yetişmiş insan kaynağımızın artmasına katkıda bulunmaktır.
Dernek tüzüğümüzü ekte bulabilirsiniz.

Eğitime Gönüllü Destek | Okul Destek Derneği
Orkun Oğuz - İzmir Fen Lisesini bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde lisans, University Of Georgia – ABD'de İşletme (MBA) yüksek lisans eğitimi alıp Peppers and Rogers Group danışmanlık şirketinin kurucu ortaklarından biri olarak şirketin ABD ve Türkiye’de CEO’luğunu yapmıştır. Sonrasında Akbank'ta dijital ve direkt kanallardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmıştır. Hâlen İstanbul ve California’da ofisleri olan CY Vision adlı teknoloji şirketinin CEO’sudur. Yıllardır kurumsal ölçekte dijital dönüşüm çalışmaları yürüttükten sonra ortaokul ve lisede okuyan iki çocuk babası olarak eğitimde dijital teknolojilerin daha fazla nasıl kullanılacağına, sosyoekonomik açıdan dezavantajlı ancak motivasyonu ve potansiyeli yüksek çocuklara mühendis ve bilim insanı olma fırsatı nasıl verileceğine kafa yormakta ve bu yönde projeler üretmeye çabalamaktadır.

Eğitime Gönüllü Destek | Okul Destek Derneği
Ebru Ataca - Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Ottawa Üniversitesi MBA mezunu olup, telekomünikasyon ve bankacılık alanlarında 10 yıllık tecrübesi vardır. 2007 yılında ille de çocuklar ve matematik diyerek Pratik Matematik’i kurmuştur. 13 yıldır öğrencilerin analitik algısının ve düşünme becerilerinin gelişmesi ve disiplinler arasında matematiğin yerini ve eğlenceli yüzünü öğrencilere göstermek ve yaşatmak amaçlı Pratik Matematik bünyesinde özgün eğitim içerikleri geliştirip bu eğitimleri öğrenciler ve öğretmenler ile buluşturmaktadır.

Eğitime Gönüllü Destek | Okul Destek Derneği
Neslihan Sadıkoğlu - Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olan Neslihan Sadıkoğlu, 1999 yılında CNN Türk’de başladığı kariyerine ulusal ve uluslararası markalarda devam etmiştir. Bugün Doğan Holding’de Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlikten sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Sadıkoğlu, kurumsal iletişim, itibar ve kriz iletişimi, medya ilişkileri, marka yönetimi, sosyal sorumluluk, sürdürülebilirlik ile kültür & değerler konularında 25 yıla yakın deneyime sahiptir. Değer odaklı toplum için çalışmalara da devam eden Sadıkoğlu, UN global Compact Türkiye ve SKD Türkiye yönetim kurulu üyesidir. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Eğitime Gönüllü Destek | Okul Destek Derneği
Özgür Özdemir - Boğaziçi Üniversitesi Matematik Öğretmenliği bölümünden mezundur. Çeşitli okullarda matematik öğretmenliği yapmıştır. 2014 yılından bu yana Uluslararası Kanguru Matematik Derneği Türkiye temsilciliğini yürütmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Scientix STEM projesi ülke temsilciliği, Türkiye Matematik Yarışması Bilim Kurulu üyeliği, çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmaların ülke koordinatörlüğünü yürütmekte olup matematik eğitimi alanında çalışmalarını sürdürmektedir.

Eğitime Gönüllü Destek | Okul Destek Derneği
Alp Köksal - Lise eğitimini Amerika’da, üniversite eğitimini Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nde, yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi’nde birincilikle tamamladı.​​Uluslararası deneyimini, akademik geçmişini, yeni teknolojilere olan ilgisini ve toplumsal fayda ideallerini kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Khan Academy’de bir araya getiren Köksal; bugüne kadar verdiği 5 milyardan fazla ders ile dünyanın en büyük ücretsiz öğrenme platformu olarak tanınan ABD merkezli kuruluşun ilk uluslararası iştiraki olan Khan Academy Türkçe’nin direktörlüğünü yürütüyor. 2012 yılında STFA Grubu'nun girişimiyle kurulan Khan Academy Türkçe, kurumsal sosyal sorumluluk ve gönüllülük kavramlarını eğitim için bir araya getiren ve 500'den fazla gönüllünün desteğiyle Türkçe eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi amaçlayan bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerine devam ediyor. ​​Alp Köksal çalışmalarıyla 21. Yüzyıl’ın dünyamıza kazandırdığı yeni teknolojilerin eğitim için önemli fırsatlar sunduğu bir dönemde eğitim alanındaki değişimin hız kazanmasına destek olmayı, teknoloji destekli ve insan odaklı yeni nesil bir öğrenme anlayışına dikkat çekmeyi, sürdürülebilir kalkınma için sivil toplumda işbirliği ve eğitim alanındaki sosyal girişimleri desteklemeyi ve eğitimde fırsat eşitliğinin güçlenmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Geleceğin öğrenme modelini kurgularken kendi hızında öğrenme ile tam öğrenme kavramlarına dikkat çeken Köksal, araştırma ve konuşmalarında eğitimde değişim, eğitimin geleceği ve dijital dönüşüm konularına odaklanıyor.

Eğitime Gönüllü Destek | Okul Destek Derneği
Ebru Özdemir Kışlalı - 2007 yılından bu yana Limak Şirketler Grubu’nun iştiraki olan Limak Yatırım’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmekte olup, Grubu’nun etki yatırımlarının kapsamını genişletmek amacıyla 2016 yılında kurulan Limak Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Bünyesinde Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK), Sürdürülebilir Etki Amaçları Etki Hızlandırıcısı (SDG Impact Accelerator), Evin Küçük Mühendisleri (EKM), Limak Filarmoni Orkestrası, Gülseren Özdemir Üstün Başarı Bursu, Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu, Kuveyt’in Mühendis Kızları (Kuveyt), LAS Academie (Senegal), KEDS Academy ve Limak ASI (Kosova) gibi bir çok ulusal ve uluslararası ‘sosyal yatırımı’ barındıran Limak Vakfı, eğitim, kültürel ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunmak ve bireylerin hayatında fark yaratmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir. Vakfın 'amiral gemisi' Türkiye'nin Mühendis Kızları, yeni nesil kadın mühendis adaylarına akademik eğitimleri, kişisel gelişimleri ve profesyonel kariyerlerinde destek olarak, kadınların mühendislik alanında eşit ve daha fazla yer almalarını amaçlamaktadır.

Eğitime Gönüllü Destek | Okul Destek Derneği
Mine Ekinci - Marmara Depremi’nden sonra büyüklerinin köyüne yerleşti ve bundan sonra hayatını hep, tabir-i caizse, ‘bir ayağı köylerde’ geçirdi. Liseyi Robert Koleji’nde, üniversiteyi Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı. ABD’de Harvard Üniversitesi’nde eğitim politikaları üzerine yüksek lisans yaparken farklı eğitim sistemleri ile işleyen, çeşitli eğitim felsefelerini temel alarak çalışan farklı okulları gözlemledi. Türkiye’ye döndüğünde köy okulları ile ilgili çalışmalarına başladı. Kırsaldaki eğitimin hep dezavantajlarının konuşulmasının yerine, köy okullarındaki ‘zorunlu’ şartların avantaja çevrilebilmesini hedefledi. Köy Okulları Değişim Derneği’ni hayata geçirerek, kırsaldaki eğitim kurumlarının imkanlarını geliştirmek için umut dolu çalışmalar yapmaya başladı. Bugün binlerce çocuk ve öğretmen, KODA Köy Okulları Değişim Programı ile ilham verici hikayelere dahil oluyor.

Eğitime Gönüllü Destek | Okul Destek Derneği
Renay Onur - Finans ve İş Geliştirme alanlarında farklı sektörlerde 18 yıl yöneticilik yapmıştır. 2006-2016 yılları arasında iyilik peşinde koşarak 1.000’ü aşkın kişiden 400.000 TL bağış toplamıştır. Profesyonel kariyerinin yanı sıra, spor aracılığıyla sivil toplum kuruluşlarına (STK) kaynak yaratmayı hedefleyen yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmayı ve yaygınlaştırmayı sağlayan bir sivil toplum kuruluşu olan ADIM ADIM’ın kurucularındandır. Kuruluşundan bu yana gönüllü koşuculara ve STK’lara kaynak yaratma koçluğu yapmaktadır. Adım Adım 30 STK’ya yılda 8 milyon TL’yi aşkın kaynak yaratılmasını sağlayan bir platform olmuştur. Adım Adım projesi ile Türkiye’de bireysel bağışçılığı geliştiren, bireyler ve STK’lar arasındaki kopukluğu gideren özgün bir model geliştirdiği için 2014 yılında dünyada bugüne kadar 5000 kişinin kabul edildiği ilk ve en geniş sosyal girişimcilik ağı Ashoka tarafından Ashoka Fellow olarak seçilmiştir. 2016 yılında kurulan Açık Açık Derneği’nin kurucularındandır. Açık Açık, Türkiye’de, bağışçıları, bağışçı haklarını tanıyan şeffaf ve hesap verebilir dernek ve vakıflar ile bir araya getirmek amacı ile kurulmuş bir platformdur.

Eğitime Gönüllü Destek | Okul Destek Derneği
Prof. Dr. Hakan Ürey - Prof. Hakan Ürey İzmir Fen Lisesi ve ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunudur. Doktorasını Georgia Institute of Technology Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra bir süre ABD'de çalışmış, Türkiye'ye döndükten sonra Koç Üniversitesi’nde akademik kariyerine devam etmiştir. 200'den fazla yayını, 50'den fazla patenti bulunmaktadır ve Bilim Akademisi üyesidir. Ülkemizde hem bilim insanı sayısının hem de verilen eğitim kalitesinin artması gerektiğine inanmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Eğitime Gönüllü Destek | Okul Destek Derneği
Prof. Dr. Aylin Koçkar - Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olup, aynı üniversitede 1999 yılında Klinik Psikoloji Yüksek Lisans ve Doktora (2006) derecelerini tamamlamıştır. 2013 yılında Klinik Psikoloji alanında doçent, 2018’de profesör olmuştur. Gazi Üniversitesi’nde Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görev yapmıştır. Bilkent ve Atılım Üniversiteleri’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak akademik yaşamına devam etmiştir. Video Geri bildirimli Olumlu Ebeveynlik, Filial Terapi ve Çocuk Odaklı Oyun Terapisi uygulayıcısıdır. “Video Geribildirimi ile Olumlu Ebeveynlik ve Duyarlı Disiplin (VIPP-SD)” erken dönem müdahale yönteminin ülkemize kazandırılması çalışmalarında araştırmacı olan Aylin Koçkar 2011- 2021 yıllarında Altınbaş Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı olarak görev yapmış ve halen Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde yarı zamanlı öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Eğitime Gönüllü Destek | Okul Destek Derneği
Fehmi Özkan - 30 yıla yakın Global ölçekte bir pazarlama ve reklam kariyerine sahip Fehmi Özkan, Procter & Gamble ve Diageo'da Türkiye, Kafkasya, Orta Asya, Venezuela ve ABD'de 15 yıl süresince üst düzey pazarlama, genel müdürlük görevlerinde bulunduktan sonra 2006 yılında FCB Artgroup hisselerini satın alarak reklam sektörüne girdi ve bu süreçte ajansın müşteri odaklı ve kreatif tandanslı büyüme stratejilerine öncülük etti. Fehmi’nin liderliğinde FCB Artgroup, Türkiye’nin yanısıra Azerbaycan, Gürcistan, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan ve Tajikistan ofisleri ile bugün toplam 10 ülkede 330 çalışanı ile yakın coğrafyanın en hızlı büyüyen kreatif reklam ajansı olmayı başardı. Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığı ve AB ile birlikte yürütülen Kız Çocuklarını Eğitime Kazandırma projesinin (KEP) bütün iletişim çalışmalarını da ajans olarak gerçekleştirdi. 10 ve 15 yaşlarında iki oğlu olan Fehmi Özkan, potansiyeli olan bütün çocukların en az kendi çocukları kadar bir şansa sahip olmaları gerektiğine inanmakta ve o yüzden Okul Destek Derneğine gönüllü katkıda bulunmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunu olan Fehmi Özkan aynı zamanda iyi derecede İngilizce ve İspanyolca bilmektedir.

Eğitime Gönüllü Destek | Okul Destek Derneği
Emre Orhan - Hacettepe Üniversitesi Matematik bölümünden mezundur. Kariyeri süresinde çeşitli dershane ve özel okullarda öğretmenlik, zümre başkanlığı, bölüm başkanlığı, eğitim yöneticiliği ve akademik koordinatörlük görevlerinde bulunmuştur. Tübitak Matematik Olimpiyatları, Akıl Oyunları öğretmen ve öğrenci eğitimleri, ulusal sınavlara hazırlık kitap yayınları, konferans sunumları bulunmaktadır. Kanguru Matematik Türkiye Danışma Kurulu üyesidir. Yönder Maltepe Okulları’nda Eğitim Koordinatörü olarak meslek hayatına devam etmektedir.

Bizi sosyal medya üzerinden takip ederek anında haberdar olabilirsiniz.

ODD, Açık Açık Platformu Üyesidir.

Eğitime Gönüllü Destek | Okul Destek Derneği
okuldestek.org