Dernek olarak amacımız; ülkemizde ortaokul çağındaki devlet okulunda okuyan istekli öğrencilerin dil, din, cinsiyet, ırk ve siyasi görüş ayırt etmeksizin; uzaktan eğitim araçlarıyla ve ücretsiz olarak; küçük sınıflarda yıl boyu sürecek katılımcı bir ortamda okulda aldıkları temel eğitimi desteklemektir. Ayrıca temel matematik ve fen becerilerine sahip; donanımlı, araştırmacı, nitelikli, eleştirel düşünebilen; düşüncelerini en iyi şekilde ifade edebilen ve dünyaya açılan; gönüllülük ve toplumsal fayda konularında duyarlı bireyler olarak yetişmelerine ve potansiyellerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmaktır.
Okul Destek Derneğinin yapısı; merkezde İnsan Kaynakları, Pazarlama, İş Geliştirme, Rehberlik ve Eğitim birimlerinden oluşmaktadır. Türkiye genelinde ders desteklerini hayata geçiren gönüllü eğitmenlerden, onların bağlı olduğu gönüllü koordinatörlerden ve merkezî koordinatörlerden oluşur.
16 yaşından büyük olan herkes, gönüllü eğitmenimiz olabilir. Uzaktan eğitim araçları kullanarak sınıf ortamında ders verme isteğinizin, çocuklar ile iyi iletişiminizin, bilgisayar ve internet bağlantınızın olması yeterlidir. Uzaktan eğitim araçları ve teknoloji kullanmaya yatkın olmanız daha kolay uyum sağlamanızı sağlayacaktır.
Her gönüllü eğitmenin bir gönüllü koordinatörü vardır. Her gönüllü koordinatörün ortalama 10 gönüllü eğitmeni vardır. Gönüllü koordinatörlerin ana görevleri; merkez ile iletişimde olmak, programın gönüllü eğitmen-öğrenci ayağını gözlemlemek ve gönüllü eğitmenlerine destek vermektir. Gönüllü koordinatör, sorumlu olduğu her gönüllü eğitmenin sınıf iletişim grubuna dâhil olur. Gönüllü eğitmenin öğrencileri ile iletişimini, ödevleri düzenli vermesini, kontrol etmesini, canlı görüşmelerini, yoklamalarını ve ders kayıtlarını Dernek standartlarında gerçekleştirdiğini takip eder.
Evet, gönüllü eğitimenin tüm eğitim yılı boyunca destek vermesi, öğrencilerin derse karşı ilgileri, uyumları ve devamlılıkları için çok önemlidir. Ancak gönüllü eğitmenin zaman kısıtlılığı varsa mutlaka en az bir dönem destek vermesi gerekir. Dönem sonunda gönüllü eğitmenlikten ayrılma durumunda merkeze ve gönüllü koordinatörüne ayrılık kararını bildirmesi çok önemlidir.
Haftada toplam 3-4 saatini ayırmanız yeterlidir.
En baştan tüm saatlerinizi sınıfınızdaki öğrencilerinize de uygun şekilde ayarlayıp sabitlemenizi istiyoruz. Eğitimin aynı gün ve saatte yapılması öğrencilerin uyumu ve sürekliliği açısından çok önemlidir ancak özel durumlarda sınıfınız ve koordinatörünüz ile görüşerek değişiklik yapabilirsiniz.
Öncelikli olarak size, sonra tüm öğrencilerinize uygun ve ortak olan saatleri belirleyerek canlı ders saatini ve soru-cevap saatini belirleyebilirsiniz.
Kayıt esnasında öğrencilere hazırbulunuşluk sınavı yapılır. Bu sınavdaki sonuçlarına göre öğrenciler, uygun sınıflara yerleştirilir. Bu sınavlar öğrencilerin bitirdiği sınıftaki bilgilerini ölçmek ve mevcut bilgisine göre ODD sınıfına yerleştirmek üzere hazırlanmıştır. Buradaki amaç, aynı seviyedeki öğrencileri bir araya toplamak ve onların ihtiyacına göre hazırlanan program ile onlara destek olmaktır.
Dernekten sınıfınızla ilgili bilgilendirme geldikten sonra öğrencilerinizi arayarak kendinizi tanıtmalı ve koordinatörünüzü de dâhil ederek WhatsApp üzerinden size verilen sınıf isminizle bir iletişim grubu kurmalısınız.
Dernekten sınıfınızla ilgili bilgilendirme geldikten sonra öğrencilerinizi arayarak kendinizi tanıtmalı ve koordinatörünüzü de dâhil ederek WhatsApp üzerinden size verilen sınıf isminizle bir iletişim grubu kurmalısınız.
Birinci hafta, koordinatörünüzün de dâhil olduğu canlı derste ders içeriğinizi kullanarak sınıfınız ile ilk yüz yüze görüşmenizi yapacaksınız.
Haftalık ders içerikleri, Dernekte kadrolu görev yapan öğretmenler tarafından MEB müfredatlarına uygun şekilde hazırlanmaktadır ve gönüllü eğitmenler her hafta canlı derslerde bu içerikleri kullanırlar. Gönüllü eğitmenler, canlı ders saatinden önce haftalık içeriği inceleyip ön çalışma yaparak konuyu aktarmaya ve içeriklerde yer alan soruları çözmeye hazır olmalıdır.
Okul Destek Derneği olarak çevrim içi sınıflarımızda öğrencilerin güvenliğini en üst düzeyde
sağlamak ve gönüllü eğitmenler ile etkili bir öğrenme ortamı sunmak öncelikli hedefimizdir.
Dersler, gönüllü eğitmenlerin öğrencilerle birebir iletişim kurduğu dijital sınıflarda
düzenlenmektedir. Bu nedenle gönüllülerin ve öğrencilerin kayıt sürecinde verdiği bilgiler,
yalnızca güvenli ve uyumlu bir eşleştirme süreci için değil, aynı zamanda Millî Eğitim
Bakanlığı (MEB) ile yaptığımız protokol çerçevesinde süreçlerimizin incelenmesi ve
yasal onayların alınması açısından da gereklidir.
Özellikle gönüllü eğitmenlerden adli sicil kaydı talep edilmesi ve detaylı değerlendirme
süreçlerinden geçmeleri, Çocuk Güvenliği ve KVKK politikalarımıza uygun şekilde hem
öğrencilerin güvenliğini sağlamak hem de olası riskleri en aza indirmek adına kritik bir
adımdır. Bu bilgiler, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında
özenle saklanmakta ve yalnızca belirtilen amaçlar doğrultusunda kullanılmaktadır.
Tüm süreçlerimiz, MEB protokolü gereği belirli standartlara uygun şekilde
yürütülmekte ve düzenli olarak denetlenmektedir.Tüm süreçlerimiz, MEB protokolü gereği belirli standartlara
uygun şekilde
yürütülmekte ve düzenli olarak denetlenmektedir. Çocuk
güvenliği Politikamız ve Cinsiyet
ve
Cinsel Taciz
Politikamız sayfalarına göz atabilirsiniz.